Index Vakbarát Hírportál

Nagy a baj Ukrajnában, egy nap alatt több mint tízezer fertőzöttet regisztráltak

2021. március 4., csütörtök 14:15

Tovább gyorsult a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában, csütörtökre több mint tízezer új beteget regisztráltak, a járvány kezdete óta az elhunytak száma mostanra meghaladta a huszonhat és fél ezret.

A hivatalosan közölt adatok alapján az azonosított fertőzöttek száma 10 057, és elhunyt 194 ember. Az elmúlt napban ismét kimagaslóan sok, 3271 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került kórházba. A legtöbb új beteget a fővárosban jegyezték fel.

Szvitlana Satalova egészségügyi miniszterhelyettes csütörtöki tájékoztatóján közölte, hogy a gyártó kérésére titkosította az információkat a koronavírus elleni vakcina áráról, szállítójáról, valamint magáról a gyártó vállalatról. Hangsúlyozta, hogy a titoktartási követelmény nem a minisztérium akarata, hanem szerepel abban a szerződésben, amelyet az oltóanyag-vásárlással megbízott cég, a Crown Agents kötött a gyártó vállalattal.

Megjegyezte, hogy tudomása szerint más országok által kötött vakcinavásárlási szerződésekben is van ugyanilyen titoktartási záradék.

Ukrajnába eddig egyfajta oltóanyag érkezett, múlt kedden félmillió dózis az AstraZeneca licence alapján Indiában Covishield néven gyártott vakcinából. Eddig 9568 embert oltottak be.

Rovatok