Index Vakbarát Hírportál

Románia: képlékeny az érettségi forgatókönyve

2021. március 7., vasárnap 16:00 | aznap frissítve

Egy rendelet szerint Romániában csak azokon a településeken lehet képességvizsgát és érettségit szervezni a diákok fizikai jelenlétével, ahol 6 ezrelék alatti a fertőzöttségi mutató, írta a Transindex.ro portál a G4 médiára hivatkozva.

Sorin Câmpeanu tanügyminiszter ugyanakkor azt mondta: elkezdett tárgyalni az országos vészhelyzeti bizottsággal arról, hogy valamennyi tanuló részt vehessen az érettségi, illetve a képességfelmérő vizsgán, függetlenül attól, a település karantén alatt áll vagy sem. A piros besorolású településeken, tehát ahol 3 és 6 ezrelék között van a fertőzöttségi ráta, csak az iskolában lévő osztályok fele járhat egyszerre iskolába. 

Ahol karantént vezetnek be, tehát 6 ezrelék fölött van a járványmutató, a végzősöknek is csak online lehet órát tartani.

Szabadtéri tornaórákon nem szükséges maszkot viselni; illetve a piros besorolású településeken továbbra is nyitva maradnak a tanintézmények az óvodások és az elemi osztályosok számára. Az óvodásoknak nem kell maszkot viselniük.

Rovatok