Index Vakbarát Hírportál

Alaszkában minden tizenhat évet betöltött lakos megkaphatja a vakcinát

2021. március 10., szerda 07:33

Első amerikai szövetségi államként Alaszkában lényegében a teljes lakosság számára hozzáférhetővé tették a koronavírus elleni oltóanyagot, amit a terület kormányzója, Mike Dunleavy jelentette be.

A politikus elmondta, hogy az államban mindenki megkaphatja az oltóanyagot, aki elmúlt tizenhat éves, illetve ott él vagy dolgozik.

A kormányzó korábban már megfertőződött, amit „kényelmetlenségként” írt le, és kifejtette, hogy nem akarná az ezzel járó kellemetlenségeket újra átélni, valamint a vírust terjeszteni.

Az oltóanyag széles körű elérhetővé tétele Mike Dunleavy szerint meghatározó változást hoz Alaszka helyzetében, különös tekintettel a nyári turistaszezonra, hiszen sokaknak ez biztosít megélhetést az államban.

A republikánus politikus arról is szólt, hogy tiszteletben tartja azoknak a döntését, akik nem oltatják be magukat, ám nagyon kéri őket, hogy gondolják át ezt még egyszer.

Az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) adatai szerint az Egyesült Államokban Alaszkában a legmagasabb a vakcinák mindkét dózisát megkapók aránya.

Rovatok