Index Vakbarát Hírportál

Két napig feküdt egy robbanás romjai alatt egy kislány, és jól van

2021. március 10., szerda 18:32

Élve húztak ki a romok alól egy ötéves kislányt az egyenlítői-guineai Bata városában található katonai létesítményben, a hétvégén bekövetkezett robbanás helyszínén – közölte szerdán Dámaso Mitoha Ondo'o egészségügyi miniszterhelyettes.

A miniszterhelyettes az EFE spanyol hírügynökségnek telefonon nyilatkozva elmondta, hogy a kislányt kedden húzták ki a romok alól, és kórházba szállították.

A kislány jól van, állapota stabil azután, hogy 48 órán keresztül feküdt a romok alatt

– közölte, és elmondta azt is, hogy a mentési munkálatok folytatódnak.

Teodoro Nguema Obiang Mangue alelnök egy keddi sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy a robbanás következtében legalább 105-en vesztették életüket, további 615 ember sérült meg.

A kormány háromnapos nemzeti gyászt rendelt el szerdától, a zászlókat félárbócra eresztik az állami épületeken, Batát pedig katasztrófa sújtotta területté nyilvánították.

Teodoro Obiang Nguema elnök korábban a „hanyagságot és figyelmetlenséget” jelölte meg a baleset okaként. A raktárak, amelyekben dinamitot és más robbanószereket tároltak, azt követően robbantak fel, hogy a közeli farmokon tüzet gyújtottak, a lángok pedig átterjedtek a barakkokra – mondta. Hozzátette, a lökéshullámok csaknem az összes épületben kárt okoztak Batában. Az államfő vizsgálatot rendelt el a felelősök elszámoltatására.

Rovatok