Index Vakbarát Hírportál

A második legerősebb szlovák kormánypárt nem menesztené a miniszterelnököt

2021. március 11., csütörtök 06:39

A szlovák kormány második legerősebb pártja, a Sme Rodina, azaz a Család Vagyunk frakcióülése után Boris Kollár pártelnök elmondta: a céljuk, hogy a pozsonyi kormány a ciklus végéig hivatalban legyen, és négypárti koalíció irányítsa az országot.

Kollár szerint a személycserék nem hoznának érdemi változást, ezért a Sme rodina nem támaszt ilyen feltételeket, írta az Ujszo.com.

A két legkisebb kormánypárt, a Za ľudí, azaz Az Emberekért és a SaS, a Szabadság és Szolidaritás a kormány átszervezését, illetve Igor Matovič kormányfő és Marek Krajčí egészségügyi miniszter – mindketten az OL'ANO, vagyis az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek pártjának tagjai – távozását követeli, utalt erre a korkep.sk.

A Sme Rodina a kormányban maradásáért cserébe azt követeli, hogy a leginkább érintettek egyszeri szociális segélyt kapjanak, a végrehajtásokat június végéig szüneteltessék, a turisztikai és vendéglátóipari ágazat részesüljön százmillió euró támogatásban, valamint minden egyes állampolgár kapjon öt darab FFP-2-es védőmaszkot.

Rovatok