Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor: Mi nem tudunk világbajnokok lenni

2021. március 12., péntek 09:10 | aznap frissítve

Izrael a járvány elleni küzdelem világbajnoka. Mi nem tudunk világbajnokok lenni, de az Európai Unióban megvan az esélyünk rá, hogy a legjobbak legyünk − jelentette ki Orbán Viktor. A miniszterelnök csütörtökön tárgyalt Benjamin Netanjahu izraeli és Andrej Babiš cseh kormányfővel Jeruzsálemben.

Cseh kollégájával együtt azért utazott Izraelbe, hogy megértse, hogyan vált az ország „a világjárvány elleni harc világbajnokává”, és hogyan követheti a példáját Magyarország. Megállapodtak abban is, hogy az ország csatlakozik Izrael nemzetközi kezdeményezéséhez az oltást igazoló „zöld igazolványról”.

Orbán Viktor Instagram-oldalán közzétett videójában arról beszélt, hogy láthatta az újrainduló, járvány utáni élet jeleit. Az eszköz, amivel ezt Izrael elérte, a vakcina volt, és ez az egyetlen út, amely kivezet ebből a nehéz járványügyi helyzetből. Mint mondta: ahhoz, hogy ez Magyarországon is így legyen, az kell, hogy megfelelő mennyiségű vakcinát szerezzen be az ország, és az állampolgárok akarjanak kikerülni a járványból. Ez csak a regisztrációval és az oltással lehetséges − vélekedett a miniszterelnök, aki reggel indult vissza Magyarországra.

Orbán Viktor izraeli útja miatt nem szólalt meg reggel a Kossuth Rádióban, a Telex információi szerint a vasárnapi adásban viszont interjút ad.

A miniszterelnök péntek reggeli bejegyzésében több képet is megosztott, amint a Nemzetek templomában, az Olajfák hegyén köszönti a reggelt.

Harmatoznak az egek Jeruzsálemben

− fűzte hozzá bejegyzéséhez Orbán Viktor.

Rovatok