Index Vakbarát Hírportál

Günter Weissgerber: a magyarok zavarják egyes nyugati politikusok köreit

2021. március 14., vasárnap 13:54

A magyarok zavarják egyes nyugati politikusok köreit, és nem hajlandók tudomásul venni, hogy Magyarország mint Közép-Európa része teljes mértékben egyenrangú velük – mondta a Kossuth Rádió vasárnap reggeli műsorában Günter Weissgerber egykori német szociáldemokrata politikus.

A dánok például sokkal jobban bezárják a határokat, mint a magyarok, de a dánokat nem bántja emiatt senki, Magyarországot viszont kirekesztett országnak tekintik

– mutatott rá. Szerinte ez azért van, mert a magyarok zavarják az úgynevezett multikulturális világképüket.

A Magyarországot bírálók egy olyan ideológiát képviselnek, amelyet minden olyan állítás zavar, amely más szempontokat, ötleteket vagy tapasztalatokat tart fontosnak

– vélekedett, arra bátorítva a magyarokat, hogy ne bújjanak el a véleményükkel, tartsák meg a határozott álláspontjukat. Weissgerber kitért Manfred Weberre, az Európai Néppárt frakciójának elnökére is. A német politikus szerint nagyon fontos lenne a párbeszéd a felek között, aminek a kölcsönös tisztelet az alapja. Weissgerber szerint azonban egyes politikusok, mint például Manfred Weber, ehelyett sértegetnek.

A magyarok a múltban többször is megmentették Európát, és vannak a muszlim megszállással kapcsolatban is tapasztalatok a régióban. Ez azonban nem iszlámgyűlölet, hiszen jogunk van megvédeni az identitásunkat

– fejtegette. A németországi viszonyokról megjegyezte: egyre több ember fél elmondani a véleményét, pedig ezek nem szélsőséges, hanem teljesen normális vélemények, egyszerű kérdések vagy kritikus megjegyzések. Aki Németországban nem követi a kormány irányvonalát, azt kiközösítik, és „nácinak nevezik” – emelte ki.

Bár a törvény szerint Németországban véleményszabadság van, a bíróságok is jól működnek, az igazságszolgáltatás jó, az ország jogállam, de a társadalmi klíma rettenetes Günter Weissgerber szerint. A félelem légköre jellemző Németországra, ez öt évvel ezelőtt még nem így volt, harminc éve meg pláne nem. Ezzel összefüggésben a német tájékoztatást teljesen egyoldalúnak nevezte, mint mondta:

csak azt hallgatják meg, aki kritikusan nyilatkozik Magyarországról, ugyanúgy, ahogy négy éven át csak azt hallottuk, amit mások állítottak Donald Trumpról.

Rovatok