Index Vakbarát Hírportál

Meghan Markle és Harry herceg vagyonával támogatja a rasszizmus elleni küzdelmet

2021. március 14., vasárnap 09:20

Közel egy hete adott jelentős visszhangot kiváltó exkluzív televízióinterjút Meghan Markle és Harry herceg, amelyben szóba kerültek a sussexi hercegné királyi családban megélt mentális problémái. Valamint az is kiderült az Oprah Winfrey műsorvezetőnek elmondottakból, hogy a brit koronás családban felmerültek bizonyos aggodalmak születendő gyermekük, a kis Archie bőrszíne miatt.

Éppen ezért Meghan Markle és Harry herceg a Guardian beszámolója szerint bejelentette, hogy alapítványukkal mostantól számos olyan civil szervezetnek nyújtanak támogatást, amely mentális betegségekkel küzdő embereknek segít, illetve a rasszizmus ellen küzd.

A nagyszabású jótékonysági akció mögött az áll, hogy a CBS-különkiadásban leadott interjúban Meghan Markle elmondta, a királyi család tagjaként többször is megfordult a fejében az öngyilkosság gondolata. Ennek ellenére mégsem kapott kellő lelki segítséget, mert állítása szerint a királyi család félt attól, hogy a hírnevük sérülne, ha kiderül, hogy a hercegné kórházban van.

Meghan Markle azt is elárulta, terhessége alatt a királyi családban téma volt a hamarosan világra jövő kisbaba bőrszíne is. A hercegné úgy véli, részben ez játszott közre abban, hogy Archie fiuk nem kapta meg a királynőtől a hercegi címet.

A hercegi pár Archewell nevű alapítványa konkrétan meg is nevezte az általuk támogatni kívánt civil szervezeteket, amelyek véleményük szerint rendkívül progresszíven foglalkoznak napjaink társadalmi problémáival. 

A PressPad Alapítvány például azon dolgozik, hogy javítsa a brit média sokszínűségét azáltal, hogy ösztöndíjakkal támogatja az anyagi problémákkal küzdő brit fiatalokat az újságíróvá válásban. Az alapítvány munkatársai elmondták, nem ők keresték meg a hercegi párt, ők maguk jelentkeztek náluk, hogy támogatnák őket. A felajánlásból a jövőben még több tehetséges brit fiatal kaphat lehetőséget a médiában, főleg olyanok, akiknek a hangja kevésbé jelenik meg a helyi nyilvánosságban.

A szintén támogatott, Mind nevű egészségügyi jótékonysági szervezet üdvözli, hogy Meghan hercegné ilyen nyíltan és bátran vállalta mentális problémáit és öngyilkossági gondolatait ország-világ előtt, ami mindig magában hordozza a megbélyegzés lehetőségét.

A Változás színei nevű szervezet több mint hétmilliós tagságával Nagy-Britannia legnagyobb, rasszizmus ellen küzdő egyesülete. Főbb témáik a gazdasági, jogi és politikai egyenlőség megteremtése. Őket elmondásuk alapján azért választotta ki az Archewell Alapítvány, hogy a világunk sokkal élhetőbb legyen a színes bőrű emberek számára.

A hercegi pár támogatásából más, hasonló tematikájú civil szervezetek is részesülnek, amelyek az említett társadalmi célokért küzdenek.

Rovatok