Index Vakbarát Hírportál

Több mint 173 millió forintot bukott, mert elhitte, hogy Elon Musktól kapott biztos tippet

2021. március 16., kedd 14:00

Épp befejezte az esti Netflix-sorozatot feleségével egy Sebastian álnéven bemutatkozó férfi, amikor gyanútlanul besétált egy kamu-Elon Musk csapdájába – adta hírül a BBC.

Dojo 4 Doge?

 – ez az üzenet fogadta Sebastiant az Elon Musk-hasonmástól, egy link társaságában, melynek tanúsága szerint az amerikai milliárdos Bitcoint ad el. A férfi egy komolynak tűnő weboldalon találta magát, amely befektetett pénzük megduplázását ígérte egy, a Tesla által lebonyolított verseny keretében.

Sebastian gyanútlanul be is fektetett egy nagyobb kriptovaluta-összeget és várta az eredményt, miközben félpercenként frissítette a képernyőjét.

Ekkor a kamu-Elon Musk újra tweetelt, és a férfi egy darabig azt hitte, hogy az ajánlat tényleg valós. Hamarosan azonban az időzítő lejárt, és rá kellett döbbennie, hogy átverték. Ekkor teljesen összeomlott, és alvás helyett is azon próbálkozott, hogy valahogy vissza tudja szerezni a pénzét – sikertelenül.

A férfi csaknem 407 ezer fontot (megközelítőleg 173 és fél millió forintot) bukott el a malőrön.

Elkeseredésében próbálta magyarázni, hogy általában „nem ő az egész világ legnagyobb idiótája”, jól fizető marketing állása van IT területen.

Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a csalók idén rekordösszeget loptak már el, 2021 első három hónapjában többet, mint 2020-ban egész évben.

A Sebastian álnéven nyilatkozó férfi most azt szeretné elérni, hogy a nemzetközi hatóságok tegyenek érdemi lépéseket a csalók ellen, továbbá hogy a Bitcoin-tőzsdék tulajdonosai legyenek proaktívak az ügyben, mivel túl könnyű a kriptovalutát ellopni.

Rovatok