Index Vakbarát Hírportál

Jön a nyitás, tömegesen foglalnak asztalt a britek

2021. március 19., péntek 17:41

Április 12-én újra kinyitnak az Egyesült Királyságban a vendéglátóhelyek kerthelyiségei, amit óriási várakozás előz meg. Hihetetlen számban foglalnak asztalt az emberek, az éttermekbe, pubokba, bisztrókba és különféle vendéglőkbe. Az egyik legismertebb séf, Rick Stein arról számolt be a Daily Mailnek, hogy tíz éttermébe csak az elmúlt két hétben húszezer vendégfoglalás érkezett.

Mivel sokan több étteremben is bejelentkeztek ugyanarra az időpontra, a vendéglátósok egy új fizetési rendszert akarnak bevezetni, az úgynevezett „no show” vendégek miatt. Azokat nevezik így, akik nem érkeznek meg az előre lefoglalt időpontjukra, és ezzel üres marad az asztal, azaz bevétele sincs a vendéglátóhelynek. Az ilyen nem teljesített foglalásokat most igazán nem engedhetnek meg maguknak, ezért amolyan „szerződési biztosítékként” előleget szeretnének kérni a foglalóktól.

Ez egyébként nem újdonság, hasonló rendszert már a francia vendéglátósok is fontolgattak, mert gyakran szembesültek azzal, hogy foglalásaikra nem érkeztek meg a vendégek, és ez különösen a felső kategóriás éttermekben jelent nagyobb veszteséget.

Rovatok