Index Vakbarát Hírportál

Sűrű titkolózás közepette egyesülésről tárgyalnak a szlovákiai magyar pártok

2021. március 20., szombat 08:45

Nemrégiben még az MKP, a Híd–Most és az Összefogás titkolta, hogy egy megállapodástervezeten dolgozna – olvasható az Új Szó oldalán.

A szlovákiai magyar portál szerint a megállapodás feloldaná a három párt egyesítésekor fellépő legnagyobb akadályt, vagyis azt, hogy mekkora befolyást kapjanak a felek a közös alakulat vezetésében. 

Egy javaslat szerint a párt elnökségébe az MKP kilenc, a Híd öt, az Összefogás négy tagot delegálna.

Az Új Szó emlékeztet, hogy korábban a pártok a készülő megállapodást olyan szinten titkolták, hogy magát a tárgyalás tényét sem erősítették meg.

A pártok rendkívül szűkszavúan nyilatkoztak megállapodásukról az Új Szónak. Az MKP szóvivője, Králik Róbert azt mondta, a tárgyalások még zajlanak, és miután befejeződnek, tájékoztatni fogják a sajtót.

Továbbra is intenzív tárgyalásokat folytatunk, és remélem, hogy az új párt megalakulását hamarosan hivatalosan is bejelenthetjük. Ami a megállapodás részleteit illeti, december óta mindenki tett lépéseket a másik irányába, de a konkrétumokról egyelőre nem szeretnék beszélni

– foglalta össze Sólymos László, a Híd elnöke, Mózes Szabolcs, az Összefogás vezetője pedig úgy nyilatkozott, nem lenne szerencsés és a választóval szemben sem lenne tisztességes spekulációkba bocsátkozni a jövőt illetően, ezért sem megerősíteni, sem cáfolni nem tud.

Rovatok