Index Vakbarát Hírportál

Elkóborolt ez a rozmár, utoljára Walesben látták

2021. március 21., vasárnap 12:42

Egy rozmárra lettek figyelmesek Wales sziklás partjainál Pembrokeshire városában, a Broad Haven South strand közelében március 19-én – tájékoztatott róla a BBC

Az Index korábban beszámolt már a nagy utazóról, aki először Írországot látogatta meg, ki tudja, talán a Szent Patrik napja vonzotta oda a nagy agyarairól ismert állatot. A rozmár azonban nem állt meg, és az ír Kerry megyéből Walesig haladt tovább. A ragadozó nem igazán fordul elő a két szigetország közül egyik környékén sem, ugyanis az Északi-sark körüli partvidékeken él. Ez feltehetőleg azt jelenti, hogy úszva tette meg hatalmas távolságot, vagy akár egy jégtáblán „hajózva” jutott el Walesig.

Miután a hatalmas állatot többen is látták már, a helyszínre hívták Cleopatra Browne-t, a walesi tengeriállat-mentő szervezet munkatársát, aki közelebbről is megfigyelte az állatot. 

A szakember elmondta, hogy szerinte egy fiatal példányról van szó, amire az agyara méretéből következtetett, és arról is beszélt, hogy láthatóan sovány és kimerült az állat, ami köszönhető a sok úszásnak, illetve a kevés tápláléknak, amelyhez az állat hozzáférhetett a kalandos úton. 

Rovatok