Index Vakbarát Hírportál

Tíz ember meghalt egy coloradói lövöldözésben

2021. március 23., kedd 06:26

Tíz ember – köztük a helyszínre elsőként kiérkező rendőr – vesztette életét az egyesült államokbeli Colorado államban egy szupermarketnél kitört lövöldözésben. 

A Denvertől mintegy 40 kilométerre fekvő Boulder városában, a King Soopers nevű boltban egy férfi – sajtóértesülések szerint egy AR-15 gépkarabéllyal – tüzet nyitott. 

A lövöldözés helyi idő szerint kora délután fél három körül történt, amikor is az elkövető belépett a boltba, és lőni kezdett. A boulderi rendőrség riasztást adott ki a Twitteren, majd nagy erőkkel, kommandósok támogatásával kivonult a helyszínre – írja az AP hírügynökség. 

Kilenc másik áldozat mellett a helyszínre elsőként kiérkező rendőrtiszt, az 51 éves Eric Talley is életét vesztette.

Az incidensről több felvételt is készítettek a környékbeliek, a YouTube-ra is felkerült egy videó, amelyen több halálos áldozat látható a bolt körül, és több lövés is hallható. 

Az elkövetőt elfogták a hatóságok, egy légi felvételen is látható, ahogy a csak rövidnadrágot viselő, kopaszodó, szakállas férfit elvezetik. 

A rendőrség újabb tájékoztatása szerint az elkövető a 21 éves Ahmad Al Aliwi Alissa, aki egyébként kezelés alatt áll, a bűncselekmény pontos indítéka még nem tisztázott. A legfiatalabb áldozat 20, a legidősebb 65 éves volt – írja az ABC News.

A Forbes úgy tudja, a férfit kórházba szállították, miután lábon lőtték. Állapota stabil, így nemsokára átszállítják a megyei börtönbe. A rendőrség képet is közölt az elkövetőről.

Ez volt eddig a hetedik tömeggyilkosság idén az Egyesült Államokban a szerint az adatbázis szerint, amelyet a legalább négy halálos áldozatot követelő lőfegyveres támadásokról vezet az AP hírügynökség, a USA Today című lap és a Northeastern University.

A múlt héten a déli Georgia államban március 16-án egy fegyveres támadó masszázsszalonokba belépve nyolc embert lőtt agyon, köztük hat ázsiai származású nőt. 

Rovatok