Index Vakbarát Hírportál

Az apa helyett a hétéves kislányt ölte meg a mianmari hadsereg egyik katonája

2021. március 24., szerda 17:42

A mianmari puccsista hadsereg egyik katonája lelőtt egy hétéves kislányt Mandalajban kedden. A kislány azonnal életét vesztette, édesapja karjaiban halt meg. 

A gyermek az eddigi legfiatalabb áldozata a február elsejei puccs elleni tüntetések véres leverésének. 

A kislány az otthonában tartózkodott, amikor a hadsereg egyik rajtaütésében megölték. A helyi média a kislány rokonaira hivatkozva írta meg, hogy a gyermek apja ölében ült, amikor a hadsereg emberei berúgták a család otthonának ajtaját.

Az egyik katona megkérdezte, hogy a család összes tagja otthon tartózkodik-e, amire az apa azt felelte, hogy igen. A katona azzal gyanúsította az férfit, hogy hazudik, majd rálőtt, de a kislányt találta el a lövedék az apa helyett. A hétéves gyermeket Kin Mjo Csitnek hívták – írja a CNN

A kislány halála után a mianmari tüntetők néma sztrájkba és tüntetésbe kezdtek. Korábban több tüntetőt is éjszakai razziákon tartóztattak le a hatóságok.

Mianmarban február elejénhajtott végre  puccsot a hadsereg a választásokat toronymagasan megnyerő Nobel-békedíjas  Aung Szan Szú Csít, akit aztán rabosítottak is. A puccs óta mindennap tüntetések zajlanak Mianmarban, amelyeket a hadsereg brutális erőszakkal ver szét.

Rovatok