Index Vakbarát Hírportál

Menekült a müncheni rendőrök elől, halálra gázolt egy 14 éves gyereket

2021. március 27., szombat 18:34 | aznap frissítve

Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt egy sofőrt a müncheni regionális bíróság emberölés, valamint további négy személlyel szembeni emberölés kísérlete miatt – olvasható a Budapesti Autósok oldalon.

A 34 éves férfit még 2019 novemberében akarták intézkedés alá vonni a rendőrök. A sofőr azonban nem állt meg, ehelyett nagy sebességgel menekülni kezdett 306 lóerős BMW-jével. Fedélzeti kamerája szerint óránként 120 kilométer feletti sebességgel száguldozott a belvárosban, és több alkalommal is áthaladt a piros lámpán.

A Fürstenrieder Strassén következett be a tragédia, amikor is egy zöld jelzésre áthaladni készülő gyalogoscsoportba hajtott, és két fiatalt elütött. A baleset következtében egy 14 éves fiú azonnal életét vesztette, egy 16 éves fiatal pedig súlyosan megsérült.

A szakértői vélemény szerint a BMW óránként 125 kilométeres sebességgel haladt a gázolás pillanatában, ráadásul kábítószer hatása alatt állt a sofőr, egy korábbi büntetőeljárással összefüggésben pedig megsértette a próbaidőre vonatkozó szabályokat is. Szemtanúk szerint még a tompított fényszóróját sem kapcsolta fel, így a fiatal gyalogosokból álló csoport még csak nem is sejthette az életveszélyt. 

A bíróság az ügyészi előterjesztésnek megfelelően nem halálos közúti balesetnek, hanem emberölésnek minősítette a bűncselekményt, így a 34 éves sofőrt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte. Ügyvédje szerint az ítélet túlságosan szigorú, mert a sofőr nem szándékosan gázolt. Kilátásba helyezte, hogy eljárást kezdeményez a rendőrök ellen, amiért üldözték védencét.

Rovatok