Index Vakbarát Hírportál

Navalnij állítja, szándékosan akarják rombolni az egészségét

2021. március 28., vasárnap 16:21

Egy nyilvános ellenőrző bizottsághoz fordult Alekszej Navalnij bebörtönzött orosz ellenzéki politikus, hogy kérelmezzenek számára fájdalomcsillapító injekciót a lábán egyre inkább elhatalmasodó fájdalom miatt – írja a bizottság közleménye nyomán a Reuters.

Mint írják, elutasították Navalnij arra irányuló kérését, hogy egy polgári orvos megvizsgálja. Megjegyezte, fájdalmaira csupán két ibuprofentablettát kap. 

Állítása szerint szándékosan akarják rombolni az egészségét.

Kitért arra is, hogy éjszaka óránként ébresztik fel az őrök. Az orosz börtönökhöz hozzáféréssel rendelkező félhivatalos Közfigyelő Bizottság pénteken jutott be a Moszkvától körülbelül száz kilométerre található büntetőtáborba. Mint közölték, a Navalnijjal folytatott beszélgetésből megtudták, hogy 

fájdalmat érez a lábában, és segítséget kért, hogy diklofenákinjekciót kaphasson fájdalmainak csillapítására. Járni még tud

 – jelentette Vjacseszlav Kulikov, a bizottság vezetője.

Az orosz börtönhatóság regionális osztályának szóvivője egyelőre nem kommentálta a megállapításokat, Navalnij ügyvédje, Vagyim Kobzev egy nappal korábbi látogatása alkalmával viszont még nem tudott róla, hogy az ellenzéki politikusnak injekcióra van szüksége. A Közfigyelő Bizottság nem közölte, hogy Navalnij megkapta-e a kért injekciókat, de biztosították, hogy a politikus kérése eljutott az illetékesekhez.

Rovatok