Index Vakbarát Hírportál

Bécsben április 11-ig meghosszabbítják a húsvéti zárlatot

2021. március 29., hétfő 19:29

Bécsben április 11-ig meghosszabbítják az eredetileg hatnaposra tervezett húsvéti zárlatot – jelentette be Michael Ludwig polgármester hétfőn.

Ausztria keleti tartományaiban – Burgenlandban és Alsó-Ausztriában – április elsején, nagycsütörtökön kezdődik a teljes zárlat és az ünnepek végéig tart. A bécsi polgármester azonban a fővárosi kórházak intenzív kapacitásának túlterheltsége miatt ezt az intézkedést egy teljes hétre terjesztette ki. 

Megértem a kereskedőket, étterem-tulajdonosokat, a kulturális és a sportélet képviselőit, és mindenkit, aki nyitást követel, de inkább vállalom velük a vitát, mint annak a felelősségét, hogy esetleg arról kelljen dönteni a kórházakban, hogy melyik életet mentsük meg, és melyiket ne 

– hangsúlyozta Ludwig. Ugyanakkor Hans Peter Doskozil burgenlandi és Johanna Mikl-Leitner alsó-ausztriai tartományfőnök egyelőre kitart az április 7-i nyitás mellett, és húsvéthétfőn a járványügyi adatok újbóli kiértékelésétől tenné függővé a további lépéseket. 

A zárlatra vonatkozó rendelkezés szerint nagycsütörtökön – az alapvető szükségleti cikkeket árusító boltok és gyógyszertárak kivételével – 

Ausztriában az elmúlt 24 órában 3076 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést, a járvány kezdete óta 539 541 pozitív esetet regisztráltak. A kórházban ápoltak száma jelenleg 2227, intenzív kezelésre 534-en szorulnak. A fertőzés okozta betegség szövődményeibe az elmúlt napon 19-en haltak bele, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 9275-re emelkedett. 

Rovatok