Index Vakbarát Hírportál

Az év legmókásabb fogása: főzővideókkal buktatta le magát egy olasz maffiózó

2021. március 29., hétfő 22:07

Az interneten buktatta le saját magát egy olasz maffiózó. Nem is akárhogyan. Az 54 éves Marc Feren Claude Biart annyira szereti az olasz konyhát, hogy feleségével létrehozott egy YouTube-csatornát, amelyen az olasz fogások elkészítéséhez adtak tanácsokat a követőiknek.

A férfi óvatos volt, ügyelt arra, hogy a főzővideókon az arca ne látszódjon. Viszont arra nem gondolt, hogy az egyéb testrészein lévő tetoválások alapján be tudják azonosítani. Sikerült. A maffiózót múlt héten az Interpol segítségével elfogták.

A férfit egyébként 2014 óta körözik, mert kábítószerrel üzletelt a leghatalmasabb olasz maffia, a calabriai Ndrangheta embereként. A letartóztatás elől a Karib-tengeri Dominikai Köztársaságba szökött, ahol igyekezett kevéssé feltűnni, környezete csak Marc-ként ismerte a csendes Boca Chicában.

Az MTI azt írja, hogy az európai kokainkereskedelem jórészét ellenőrző Ndrangheta már régóta Olaszország legjelentősebb bűnszövetkezete, sokkal nagyobb a hatalma, mint a híres szicíliai Cosa Nostrának, jelen van minden kontinensen.

Rovatok