Index Vakbarát Hírportál

Szlovákia: fegyelmezettséget kér a tiszti főorvos

2021. március 30., kedd 16:39

Remélhetőleg javul a járványhelyzet Szlovákiában – írta nyílt levelében Ján Mikas országos tiszti főorvos, amelyet az Ujszo.com ismertetett. Hozzátette: ez attól függ, hogy miként viselkedik a lakosság a húsvéti ünnepek idején. A tiszti főorvos utalt arra, hogy nagyon nehezek voltak az elmúlt hónapok, a kórházak tele voltak fertőzöttekkel, és több ezer olyan család van, amely a járvány miatt elveszítette szeretteit. Mikas szerint a legfrissebb statisztikák óvatos optimizmusra adnak okot:

Kiderült, hogy van esély a helyzet javulására, ami bizakodásra ad okot ez után a hosszú és nehéz időszak után. Ahhoz azonban, hogy ez a pozitív tendencia beigazolódjon, most össze kell fognunk és fegyelmezettnek kell lennünk.

Mikas hozzáfűzte: megérti, hogy nehéz lesz lemondani arról, hogy találkozzunk a családdal és a barátokkal, a közös ünneplésről, a locsolkodásról. „De meg kell tennünk. Karácsony után mindannyian láthattuk, milyen nagy árat kellett fizetnünk néhány gondtalan napért. Ne hagyjuk, hogy ez megismétlődjön” – hangsúlyozta az országos tiszti főorvos.

Rovatok