Index Vakbarát Hírportál

II. Erzsébet idén először elhagyta a palotát

2021. március 31., szerda 22:37

Idén első ízben jelent meg a nyilvánosság előtt II. Erzsébet, aki a nagy-britanniai koronavírus-járvány egy évvel ezelőtti elhatalmasodása óta alig mozdult ki a London nyugati határában fekvő Windsor ősi királyi rezidenciájáról − számolt be az MTI.

A helyi sajtó szerint a hamarosan születésnapját ünneplő királynő egy emlékünnepségen vett részt, amelyet az ausztrál királyi légierő tiszteletére rendeztek meg. A királynő autóval érkezett a rendezvényre, találkozott az ausztrál légierő Nagy-Britanniában állomásozó tagjaival, és megemlékezett az légierő háborús halottjairól.

Uralkodásom alatt az ausztrál légierő óriási elkötelezettséget tanúsított, és számos konfliktusban megvédte a szabadságunkat

− mondta a királynő, aki a második világháború alatt sofőrként és szerelőként szolgált. Az uralkodó szerdai megjelenése előtt a járvány alatt elszigetelten élt, csupán kétszer hagyta el a kastélyt. Ő és férje, Fülöp herceg, aki nemrég hagyta el a kórházat, még január elején megkapták a koronavírus elleni védőoltást.

Rovatok