Index Vakbarát Hírportál

Hat hihetetlen történet, ami a látszat ellenére nem áprilisi tréfa

2021. április 1., csütörtök 17:37

Bolondok napja alkalmából összegyűjtöttünk pár történetet, amelyek egy kis felüdülést jelenthetnek a járvány árnyékában.

Április elseje a bolondok napjaként ismert, ebből az alkalomból mutatunk a BBC cikke alapján néhány hihetetlen történetet, amelyek áprilisi tréfának tűnnek, azonban a legkevésbé sem azok:

  1. Japánban az All Nippon Airways légitársaság azzal az ötlettel állt elő, hogy 540 dollárért a repülőn felszolgált prémiumfogásokat fogyaszthatnak a kifutópályán a vendégek. Elsőre biztosan azt gondolnánk, hogy hamvába holt kísérlet volt, azonban a japánok ezúttal sem hazudtolták meg önmagukat, a szolgáltatást pedig tömegesen vették igénybe, időről időre ott ülnek a vendégek a kifutópályán megterített asztaloknál..
  2. Egy környezetbarát fodrászat azzal az ötlettel állt elő, hogy a vendégek levágott haját használják föl az óceánok megtisztításához. A skót szalon tulajdonosa úgy nyilatkozott, hogy a haj ugyan nem nyeli el a vizet, azonban az olajat igen. A vágás után a hajfürtöket összegyűjtik, és azt a skót partok menti olajfoltok eltüntetéséhez használják.
  3. Egy ausztrál egyetemi kutatócsoport épített egy robotgyíkot, amely ugyanúgy tud a falon fölmászni, akár az élő gyíkok. A céljuk az volt, hogy tanulmányozzák a gyíkok mozgásának különleges és hatékony technikáit. A kutatócsoport arra jutott, hogy sem a gyíkoknál, sem a robotoknál a nem túl gyors, vagy lassú „Goldilocks”, azaz aranyfürt mozgásforma a leghatékonyabb.
  4. Egy titokzatos vírus támadta meg a fekete medvéket Nevada és Kalifornia államokban. A legfeltűnőbb tünet az volt, hogy az állatok sokkal barátságosabbak lettek az emberekkel. Volt olyan eset, hogy az egyik medve az őt körülvevők emberektől nem zavartatva magát fogott egy almát, és azt a ház hátsó teraszán lecsüccsenve megette.
  5. Egy férfi Új-Mexikó államban több mint 15 ezer méhet talált a kocsijában. Ez azalatt történt, amíg bement vásárolni az egyik áruházba, ám lehúzva hagyta az ablakot. A vásárló egészen addig nem vette észre a méheket, amíg el nem indult az autóval, azonban szerencséjére egy szabadnapos tűzoltó sikeresen el tudta távolítani a méheket a járműből.
  6. A többek között a Mary Poppinsból is ismert Dick Van Dyke egyszer készpénzt osztogatott az utcán. Az eset a kaliforniai Malibuban történt, miután a 95 éves színész pénzt vett ki a bankból, majd azt szétosztogatta a helyi munkaügyi hivatal előtt éppen sorban álló, munkát kereső emberek között.

(Borítókép: Dick van Dyke. Fotó: Mark Davis / AFP)

Rovatok