Index Vakbarát Hírportál

Újabb illegális partit számoltak fel a rendőrök Brüsszelben

2021. április 1., csütörtök 21:29

Brüsszelben vízágyúkkal oszlatott fel a rohamrendőrség csütörtökön egy több ezer résztvevős szabadtéri partit, amelyet a koronavírus-járvány visszaszorítására bevezetett rendelkezések ellenére tartottak meg.

A hatóságok a vízágyúk mellett könnygázt, lovas rendőröket és drónokat is bevetettek, miután a belga főváros melletti erdőben mulatozók a felszólítások ellenére sem voltak hajlandók elhagyni a helyszínt, és többen üvegekkel dobálták a kiérkező rendfenntartókat. A rendezvényen legalább kétezren vettek részt, de egyes jelentések szerint akár ötezren is lehettek.

Az illegális összejövetelt a Facebookon hirdette meg egy anonim szervező április elseje, bolondok napja alkalmából, azonban sokan azért vettek részt rajta, hogy tiltakozzanak a szigorú járványügyi korlátozások ellen. 

A koronavírus-járvány miatt hozott belga intézkedések között a tanítási intézmények, a nem alapvető árucikkeket árusító üzletek és vendéglátóhelyek bezárása, a külföldi utazások korlátozása, valamint éjszakai kijárási tilalom is szerepel. A belga közegészségügyi intézet legfrissebb statisztikái szerint az új fertőzések száma 14, a kórházi felvételeké pedig 22 százalékkal nőtt az elmúlt egy hétben.

Rovatok