Index Vakbarát Hírportál

Egy férfi 15 ezer méhet talált autójában bevásárlás után

2021. április 1., csütörtök 21:33

Új-Mexikó államban egy férfi leparkolta autóját egy tízperces bevásárlás erejéig, majd amikor visszatért autójához, 15 ezer mézelő méhet talált autója hátsó ülésén. Mindez azért történt, mert nyitva felejtette az autó egyik hátsó ablakát – írja a The New York Times

A férfin végül Jesse Johnson nevű tűzoltó és rohammentős segített, aki szabadidejében hobbiból méhészkedik. Ő éppen egy családi grillparti közepén érte a hír, hogy egy 911-es segélyhívás miatt mennie kell. Később elmondta, hogy a méheknél általános jelenség, hogy tavasszal méhkolónia kettéválik és az egyik raj követi a királynőt egy másik helyre. A tűzoltó által kiemelt méhkas 1,6 kilót nyomott.

Jesse Johnson szerint a nyitott ablakú autó egy hívogató lehetőséget kínált a méhek számára, hogy menedékül szolgáljon, amíg nem találnak egy állandó lakhelyet. 

Szerencsére, amikor a méhek rajzanak sokkal könnyebben kezelhetőek, mert nincsen otthonuk, amit védeniük kellene. Ilyenkor sokkal ijesztőbbnek tűnnek, mint amennyire veszélyesek. 

– nyilatkozta a tűzoltó, aki védőfelszerelésben 20-30 perc alatt begyűjtötte a méheket egy üres dobozba, aztán biztonságba elvitte az otthonában található kaptárakban. 

Bármit megtennék, hogy megakadályozzam az embereket abban, hogy méheket öljenek meg.

 – mondta.

Rovatok