Index Vakbarát Hírportál

Csoportosan meztelenkedtek Dubajban, lehet, börtön lesz belőle

2021. április 4., vasárnap 18:01

Erkölcstelenség miatt letartóztattak egy csoport nőt Dubajban, miután meztelenül felsorakoztak egy teraszon a város előkelő Marina lakónegyedének egyik házában. Ráadásul nappal. 

Ez még tán következmények nélkül járt volna, ha az állítólag reklámfogásnak szánt performanszt a szemközti épületből nem rögzítik videón, az pedig nem járja be a közösségi médiát az Egyesült Arab Emírségekben, ahol az iszlám jog, a saría szabályozza a helyes viselkedést.

Az eset így nem véletlenül okozott közfelháborodást abban az országban, ahol bár tömegével fordulnak meg a szabadelvű külföldiek, börtönnel büntethető az engedély nélküli alkoholfogyasztás, a test nem megfelelő elfedése, de egy egyszerű, közterületen elcsattant csók is sérti a helyi közerkölcstörvényt, és ugyancsak szabadságvesztéssel díjazható – írja mások mellett a SkyNews

Az említett közerkölcstörvény megszegéséért, ami így egyértelműen vonatkozik a nyilvános meztelenkedésre is, hat hónapig terjedő börtönbüntetés és 5000 dirham (csaknem 420 ezer forint) pénzbírság szabható ki. 

A rendőrség továbbította a pőre performansz résztvevőinek ügyét az ügyészségnek. 

Rovatok