Index Vakbarát Hírportál

Isten házában oltanak Szicíliában

2021. április 4., vasárnap 19:11

Bár egész Olaszország vörös zónának minősül a húsvéti ünnepek alatt, ami azt jelenti, hogy egész napos kijárási tilalom van érvényben a félsziget területén, Szicíliában kinyitottak a templomok. 

Nem csak kinyitottak, de át is alakultak, méghozzá oltóközpontokká

– írja a Euronews. Az olasz csizma orrában 6000 ember regisztrált az ünnepi oltásokra az AstraZeneca vakcinájával, amit a 69-79 éves korcsoport és az egyház alkalmazásában állók kaphatnak meg. 

A tömeges oltás kezdete még várat magára Olaszországban. A tervek szerint április közepén indul a kampány, azzal a reménnyel, hogy szeptember végére a lakosság 80 százalékát beoltják. 

Nem Szicília az egyetlen hely, ahol rendeltetésükkel ellentétes funkciót kölcsönöztek különböző épületeknek, oltópontokká alakítva át őket. Jeruzsálemben egy bevásárlóközpont mélygarázsa, Stockholmban a Nobel-díjátadó ünnepségnek helyt adó Kék Terme, Barcelonában, Párizsban és Pozsonyban pedig futballstadionok kapnak, vagy kaptak új, átmeneti rendeltetést. 

A templomok sem csak Szicíliában nyitották meg kapuikat az oltáshívők előtt. Az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban számos istentiszteleti helyszín nyújtott lelki szolgáltatás mellett egészségügyit is, Stephen Fry brit humoristát például a Westminster-apátságban oltották be. 

Rovatok