Index Vakbarát Hírportál

Rendőrök jelentek meg a londoni lengyel katolikus szentmisén nagypéntek után húsvétvasárnap is

2021. április 4., vasárnap 21:23

A járványügyi intézkedésekre hivatkozva előbb nagypénteken, majd húsvétvasárnap is megjelent a rendőrség egy lengyel katolikus szentmisén Londonban – írta meg a Daily Mail. 

A brit lap értesülései szerint mindkét nap több tucat hívő gyűlt össze a Balham High Streeten álló, Krisztus király nevet viselő templomban, illetve annak közvetlen környezetében. 

A pénteki intézkedés heves ellenérzéseket váltott ki a hívek körében, ugyanis a rendőrök az oltárra állva közölték velük, hogy menjenek haza, ellenkező esetben kétszáz font bírságot kell fizetniük, az egyházat pedig tízezer fontra büntetik. Merek Mendel a gyülekezet képviseletében úgy kommentálta a történeteket:

Undorító, amit a rendőrök tettek. A nagypéntek az egyik legszentebb napunk. (...) Tudjuk, hány embert engedhetünk be, folyamatosan figyeljük, hányan tartózkodnak bent és hányan állnak a sorban, ahogy a hívek közti távolságtartásra is figyelünk. 

Vasárnap a rendőrség már igyekezett mellőzni a drasztikus közbeavatkozást, ennek ellenére akadtak nézeteltérések, ugyanis a hívek szerint a résztvevők maszkot viseltek és ügyeltek a szabályok betartására, míg a rendőrség szerint többen is maszk nélkül mutatkoztak.

Rovatok