Index Vakbarát Hírportál

Boris Johnson pubba akar menni, az Egyesült Királyság is enyhít a korlátozásokon

2021. április 5., hétfő 18:31

Hétfőn jelentette be a brit kormány, hogy minden brit állampolgárnak heti kétszeri koronavírus-tesztelést biztosítanak annak érdekében, hogy megelőzzék az esetszámok újbóli növekedését. Az ingyenes teszteket péntektől lehet kérni postai úton a gyógyszertáraktól és munkáltatótól – írja az AP News

Boris Johnson brit miniszterelnök szintén hétfőn bejelentette, hogy Angliában a nem létfontosságú boltok, valamint szolgáltatók (fodrászok, konditermek) április 12-től kinyithatnak,  a vendéglátó egységek teraszain engedélyezett lesz a helyben fogyasztás, és

a kijárási korlátozás is megszűnik.

A temetések maximum 30 fő részvételével engedélyezettek. Az egyéb ünnepségek, összejövetelek, köztük az esküvők 15 főig legálisak.

Hétfőn magam is elmegyek egy pubba

– mondta az április 12-i terveiről a miniszterelnök.

A kormány közleménye szerint május 12. előtt nem tervezik feloldani a beutazási tilalmat.

Az Egyesült Királyság majdnem 127 ezer halálesetet regisztrált a járvány kezdete óta, a napi fertőzési és halálozási esetszámok azonban jelentősen csökkentek a korlátozások bevezetése és a vakcináció kezdete óta.

Eddig 31 millió brit kapta meg a koronavírus elleni vakcina első dózisát, ami átlagosan 10-ből hat felnőttet jelent a szigetországban.

Rovatok