Index Vakbarát Hírportál

Több mint százezren fertőződtek meg egy nap alatt Indiában

2021. április 5., hétfő 13:18

Első alkalommal haladta meg a napi új fertőzöttek száma a százezret Indiában, ahol 103 558 új esetet azonosítottak az elmúlt huszonnégy óra alatt.

A dél-ázsiai ország egészségügyi minisztériumának közlése szerint a mostani adat mintegy 5500-zal múlja felül a tavaly szeptemberi csúcsot, amikor egyetlen napon 97 894 embernél mutatták ki a kórt. Hétfőre 478-an haltak meg Indiában, ahol így a járvány kezdete óta 165 101-re emelkedett a betegség halálos áldozatainak száma.

Attól tartva, hogy az egészségügyi ellátórendszer nem képes lépést tartani az ilyen mértékű esetszám-emelkedéssel, Narendra Modi miniszterelnök vészmegbeszélést tartott az egészségügyi hatóságokkal, és abban állapodtak meg, hogy újabb járványügyi korlátozásokat rendelnek el a legsúlyosabban érintett államokban. Ezek közé tartozik

Az indiai kormány egyúttal további erőfeszítéseket tesz a védőoltások beadásának felgyorsítására. Az országban minden 45 év fölötti számára lehetővé teszik az oltás beadását. 

A cél az, hogy július végére 300 millió ember kapja meg a vakcinát.

A koronavírus-fertőzöttek számát tekintve India, ahol a járvány kezdete óta 12,6 millió beteget regisztráltak, a harmadik legrosszabb helyen áll a világban, az Egyesült Államok és Brazília után.

Rovatok