Index Vakbarát Hírportál

Újra karantén nélkül látogathatják egymást az ausztrálok és az új-zélandiak

2021. április 6., kedd 14:57

A koronavírusjárvány sikeres kezelésének eredményeképpen április 19-től karanténmentes utazás indul Új-Zéland és Ausztrália között – jelentette be Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök kedden.

A politikus wellingtoni sajtóértekezletén kijelentette, hogy teljesültek az Ausztráliába történő karanténmentes utazás megkezdésének feltételei. Kifejtette: az új-zélandi egészségügyi főigazgató szerint 

alacsony a koronavírus bevitelének kockázata Ausztráliából Új-Zélandra, így biztonságosan megkezdhető a karanténmentes utazás.

Hozzátette, a nyitás megteremti a lehetőséget arra, hogy az egyik lemondás, amelyet az elmúlt évben sokak számára különösen nehéz volt elviselni, az Ausztráliában élő barátoktól és családtagoktól való elválás volt, ezért a mostani bejelentés sokak számára nagy megnyugvást jelent.

A miniszterelnök kiemelte, a gazdasági fellendülést és a nemzetközi utazások biztonságos megnyitását szolgáló megállapodás mellett tovább dolgoznak a koronavírus-járvány felszámolásán és távoltartásán. Figyelmeztetett egyben arra, az embereknek számolniuk kell azzal, hogy a járvány ismételt megjelenésekor újra korlátozhatják az utazást.

Rovatok