Index Vakbarát Hírportál

Jövő héten nyitnak az iskolák Máltán

2021. április 7., szerda 21:17

Jövő héttől enyhítenek a koronavírus-járvány miatt elrendelt szigorításokon Máltán. Az országban fokozatosan újranyitják az iskolákat − jelentette be Robert Abela miniszterelnök, aki elmondta, hogy a nem létfontosságú cikkeket árusító üzletek és szolgáltatások is újra kinyithatnak április végétől.

A nem sürgős orvosi beavatkozások elvégzését április 12-től teszik lehetővé, illetve ekkortól engedélyezik a látogatásokat is az idősotthonokban. A bárok és éttermek egyelőre még zárva fognak tartani, ahogy a szervezett sporttevékenységekre sem lesz lehetőség.

A miniszterelnök elmondta, hogy a fertőzöttek és a kórházban kezelt páciensek számának csökkenésével, valamint az európai uniós átlagnál gyorsabb oltási kampánnyal az országnak el kell kezdenie az óvatos visszatérést a normalitáshoz. Figyelmeztetett azonban, hogy a szigorításokat visszaállítják, amennyiben ismét emelkedne az esetszám.

A szigetország az első helyet foglalja el az Európai Unió tagállamai között, hiszen a teljes lakosság közel 30 százaléka megkapta az első adag vakcinát. Második helyen Magyarország áll 25,5 százalékos átoltottsággal.

Rovatok