Index Vakbarát Hírportál

Egy román kórházban hihetetlen módon gyógyítottak Covid-betegeket

2021. április 9., péntek 18:57

Romániában különleges ötletekkel rukkolnak elő az egészségügyben dolgozók, ha a koronavírusos betegek életét kell megmenteni. A Fehér megyei Abrudbányán a helyi kórháznak nincs intenzív terápiás osztálya, ezért kénytelen volt improvizálni a személyzet. 

Lyukakat ütöttek a falakba, hogy orvosi oxigént juttassanak az épületbe, írta a Transindex.ro portál.

A kórház vezetősége azt mondja, többször is kértek segítséget a minisztériumtól, de nem kaptak választ. Az oxigénre se lenne pénzük, de egy vállalkozó, akinek a felesége nemrég ebben az intézményben gyógyult, adott rá. A kórházban 85 ágy van, ebből 35 koronavírusos betegeknek van fenntartva.

Az orvosok az adományozott oxigéntartályokat elhelyezték az épületen kívül, és onnan juttatják csövekkel az oxigént a kórtermekbe. A kórháznak van négy munkása, aki éjjel-nappal felügyeli az összetákolt életmentő rendszert. Az orvosok arról is beszéltek, hogy eleinte kevésbé súlyos tünetekkel érkeztek az emberek, de mostanra már ez megváltozott. Azt mondják, legalább 150 páciens életét sikerült így megmenteni, legalábbis addig, míg el tudták szállítani őket egy felszereltebb intenzív terápiás osztályra.

Azt állítja a kórház vezetősége, hogy a járvány kezdete óta nyolcszáznál is több koronavírusos beteget kezeltek, mindössze heten veszítették életüket eddig az intézmény falai között.

Rovatok