Index Vakbarát Hírportál

Javul az orosz Covid-helyzet: tavaly októberben volt ennyi aktív fertőzött

2021. április 10., szombat 12:46

Oroszországban az utóbbi 24 órában 8704 új koronavírusos esetet diagnosztizáltak. Így összességében már 4 millió 632 ezer fertőzöttet tartanak nyilván a járvány kitörése óta. A legtöbb új Covid-fertőzöttet Szentpéterváron és Moszkvában azonosították be. 

Az aktív fertőzöttek száma, akik kezelést kapnak, 271 ezerre csökkent. Ez a legalacsonyabb szint tavaly október közepe óta.

Oroszországban pénteken több mint 9 ezer beteg épült fel a kórból, összességében már több mint 4 millió 258 ezren gyógyultak meg – írta az orosz hírügynökség, a TASZSZ.  

Az elmúlt 24 órában 402 fertőzött életét követelte a járvány, a legtöbben Szentpéterváron és a rosztovi régióban hunytak el. A járvány kezdete óta már 102 ezer beteg lelte halálát a vírusfertőzésben. 

Moszkvában 53 páciens volt képtelen megbirkózni a betegséggel pénteken, összességében több mint 17 ezer család gyászolja hozzátartozóját a fővárosban. Ugyanakkor az elmúlt napon csaknem 1600 fertőzött legyőzte a kórt Moszkvában. Kezelésre mintegy 70 ezer páciens szorul az orosz fővárosban.  

Rovatok