Index Vakbarát Hírportál

Oltáscsúcs ellenére is rekordközeli a kórházi ellátottak száma az USA-ban

2021. április 12., hétfő 08:04

Egyre többen szorulnak kórházi kezelésre azok közül, akiket nem oltottak be valamelyik koronavírus elleni vakcinával – írja a CNN.

Az Egyesült Államokban szombaton új rekordot döntöttek a beadott oltások számában: összesen 4,63 millió dózis landolt aznap a vállakban. Az oltásra azonban a jelek szerint nagy szükség is van, mivel a kórházban kezeltek száma is egyre inkább növekedik. 

Az amerikai lakosság 75 százalékát ugyanis még így sem sikerült teljesen védetté tenni és köztük egyre inkább nő azok száma, akik kórházba kerülnek. 

„Az esetek és az intenzív osztályon ápoltak száma is csúcson van” – mondta a hétvégén dr. Rochelle Walensky, az Amerikai Járványügyi- és Betegségmegelőzési Központ (CDC) igazgatója. Hozzátette:

EGYRE TÖBB A FIATAL FELNŐTT SZORUL KÓRHÁZI KEZELÉSRE. 

A negatív trendek elsősorban az ország északnyugati részére jellemzőek. A hatóságok számára sem egyértelmű még, hogy miért épp itt terjed jobban a járvány, de igyekeznek megtalálni ennek okait, és rájönni arra, hogy miként avatkozhatnának be.

Az amerikai főorvos mindeközben azt hangsúlyozta, hogy az emberek két dolgot tehetnek a járvány visszaszorítása érdekében.

Egy: oltassák be magukat, amint csak lehet. Kettő: biztassák ugyanerre az őket körülvevő személyeket.

– fogalmazott dr. Vivek Murthy. 

Rovatok