Index Vakbarát Hírportál

Harry herceg magát okolja, amiért nem tudott elbúcsúzni Fülöp hercegtől

2021. április 12., hétfő 17:49

Szörnyű tragédia rázta meg pénteken a brit királyi családot, amikor II. Erzsébet királynő férje, Fülöp herceg 99 éves korában meghalt. 

Harry herceg nagyon közel állt a nagyapjához, a Daily Star pedig arról ír, hogy megrendítette, amikor értesült a történtekről. A US Weeklynek egy informátor arról számolt be, hogy Harry teljesen maga alatt van, és magát okolja, amiért nem tudott személyesen elbúcsúzni Fülöptől. Pénteken közleményben búcsúzott tőle az alapítványán keresztül, amelyet a Blikk idézett.

Nagyapám a szolgálat és a becsület embere volt, jó humorral megáldva. Mindig magát adta, elképesztően éles esze volt, és varázsával minden figyelmet magára vont – főleg, mert nem lehetett tudni, mit mond következőleg. Emlékezni fogunk rá, mint a társra, aki a leghosszabb ideig állt az uralkodó mellett, a katonára és a hercegre. De számomra csupán a nagypapám volt: a grillezés mestere, a heccelés nagy legendája, aki az utolsó pillanatig huncut volt. Nagyapám páratlan odaadással volt a királynő támasza 73 éven át tartó házasságuk alatt, s bár ezt a gondolatot tovább folytathatnám, tudom, hogy most mindannyiunknak azt mondaná, sörrel a kezében, hogy 'Inkább haladjunk tovább!

A temetésen Harry herceg mindenképpen ott lesz, nem úgy, mint felesége, Meghan Markle, aki a második gyermekét várja. A britek azt várják, hogy a közös gyász közelebb hozhatja a családot, és talán még a múltbéli sérelmeiket is félretehetik.

Rovatok