Index Vakbarát Hírportál

Belefáradt a szélmalomharcba, lemondott az osztrák egészségügyi miniszter

2021. április 13., kedd 13:29

Bejelentette lemondását Ausztria szociális és egészségügyi minisztere, Rudolf Anschober – adta hírül a Reuters hírügynökség.

A zöldpárti politikus úgy fogalmazott: belefáradt a koronavírus-járvány és néhány képviselőtársa elleni küzdelembe.

Az elmúlt évtizedek legnagyobb egészségügyi krízisét éljük, amihez egy százszázalékos állapotban lévő miniszterre van szükség. Ez pedig nem én vagyok – idézi a Reuters Rudolf Anschobert, aki vérnyomásproblémákkal küszködik. – Egy szép kihívást fogadtam el 15 hónappal ezelőtt. Azonban úgy érzem, mintha legalább 15 év lett volna, nem 15 hónap.

Anschober 2020 januárjában, a koalíció megalakulásakor lett egészségügyi miniszter, nem sokkal később a koronavírus-járvány elérte Ausztriát is. Az ország egyik legnépszerűbb politikusa, korábbi újságíró és tanár, hosszú és részletes járványügyi ismertetőiről vált ismertté. Az osztrák parlamentben többször is felszólalt a szigorúbb korlátozások mellett, nemegyszer keveredett vitába Sebastian Kurz kancellárral.

A 60 éves politikus hozzátette: az elmúlt egy évben nem volt szabadnapja a járvány miatt, és ez már az egészségügyi állapotát veszélyezteti.

(Borítókép: Rudolf Anschober tart beszédet 2021 áprilisában. Fotó: Thomas Kronsteiner / Getty Images Hungary)

Rovatok