Index Vakbarát Hírportál

A rest kollégák helyett is a szorgalmasak dolgoznak a kolozsvári városházán

2021. április 13., kedd 11:46

Visszaéléssel és diszkriminációval vádolja a kolozsvári önkormányzat urbanisztikai osztályának vezetőségét a részleg alkalmazottainak egy csoportja, miután elegük lett abból, hogy a saját munkájuk mellett három, a munkától megkímélt munkatársuk feladatait is el kell végezniük. Az erdélyi nagyváros urbanisztikai osztályának vezetősége a többi beosztott kárára kivételezik a három henyélővel – állítják a panaszosok.

A megfelelő munkamorállal bíró dolgozók rengeteget túlóráznak kevésbé szorgalmas munkatársaik miatt. A panaszkodók többször is jelezték a feletteseiknek, hogy nem tartják tisztességesnek a munkamegosztást. Még Emil Boc polgármesternél is bepanaszolták a három kollégát, eddig hasztalanul.

A kolozsvári Főtér cikke szerint külön bosszantónak tartják, hogy még csak nem is kezdő dolgozókról van szó, hiszen hosszú évek óta állnak a hivatal alkalmazásában, mégis inkompetensek. Nem becsülik a közalkalmazottak kivételes helyzetét, hogy a jelenlegi bizonytalan gazdasági helyzetben, amikor a cégek technikai munkanélküli-segélyre küldik alkalmazottaikat, ők biztonságban vannak – panaszolták a polgármesternek írt levelükben. Annak a véleményüknek is hangot adtak, hogy a vezetőségnek rejtett érdeke fűződhet az inkompetens, kizárólag aktatologató munkára alkalmas, elégtelen felkészültséggel rendelkező személyek védelméhez.

Rovatok