Index Vakbarát Hírportál

Németországban teljes futballcsapatok kerültek karanténba

2021. április 13., kedd 15:17

Németország a koronavírus-járvány harmadik hullámával küzd. A fertőzöttek száma a labdarúgók között is növekszik. Teljes csapatokat zártak karanténba, így még az idény befejezése is káoszba torkollhat. Az előállt helyzet miatt a magyar sportfogadásban is töröltek meccset.

A járvány megkeserítette a női fociválogatott, a Bundesliga, a másodosztály és több csapat életét. A második ligában április második hétvégéjén három mérkőzést kellett elhalasztani, mert csapatok kerültek vesztegzár alá.

A Karlsruhe, a Sandhausen és a Bundesliga reménysége, a Holstein kiel több fertőzött játékosa miatt teljes elszigeteltségbe kényszerült.

A drezdai Dynamo egy éve volt hasonló helyzetben, most azonban több csapat érintett – írja a Deutsche Welle.

A helyi hatóságok április 20-ig rendeltek el csapatzárlatot a Karlsruhe, április 18-ig pedig a Sandhausen számára. Addig egyik klub sem léphet a pályára.

A kieli csapat épphogy szabadult a kéthetes vesztegzárból, amikor pozitív lett Ioannis Gelios kapus és még egy játékos tesztje. A csapatot újra karanténba zárták, ezúttal április 20-ig. A Holstein Kiel három meccsére új időpontot kell találni, ráadásul a Sandhausennel épp a karantén leteltének másnapján mérik össze a tudásukat.

Miután egyik csapat sem edzhet, nyilvánvaló, hogy komoly hátrányban futnak majd ki a pályára.

A kieliek következő ellenfele a Borussia Dortmund, méghozzá a Német Kupa elődöntőjében, május 1-jén. Az idény május 23-án zárul, három nappal később pedig a Holstein Kielre osztályozó vár, így mindenképpen embert próbáló meccsekre kell felkészülnie a csapatnak.

Újabb és újabb fertőzöttek

Majdnem elmaradt az Osnabrück Braunschweig elleni meccse, miután az Osnabrück egyik játékosának a tesztje pozitív lett. Mindannyian karanténba kényszerültek. A későbbi tesztek már negatívak voltak, az Osnabrück pályára léphetett, de 4–0-ra kikapott. Hozzá hasonlóan a Hannover is vereséget szenvedett.

A német női válogatott Ausztrália ellen játszott Wiesbadenben.

Órákkal a meccs előtt pozitív lett Felicitas Rauch tesztje. Rajta kívül karanténba kényszerült Lena Oberdorf, Sara Doorsoun és Svenja Huth is, mert közeli kapcsolatban álltak Rauchhal.

A Bundensligában a Bielefeld színeiben nem futhatott ki a pályára Sergio Cordova. Tesztje pozitív volt. A Freiburg elleni meccsen kimaradt klubtársa, Reinhold Yabo, akinek ugyan negatív volt a tesztje, de kapcsolatban állt Cordovával. Az idény lezárásában rémálmokat okozna, ha a Bundesliga bármelyik csapatának karanténba kellene vonulnia.

A Német Labdarúgóliga (DFL) eredetileg úgy vélte, hogy az egészségügyi előírások tiszteletben tartása mellett nem lesz szükség vesztegzárra. A történtek azonban felülírták reményeiket. 

Törlés a totóban

A német járványállapot módosította a magyar sportfogadást is. A Szerencsejáték Zrt. arról tájékoztatta a fogadókat, hogy a 15. heti első fordulós totóműsorban szereplő, 8. sorszámú Holstein Kiel–Hannover német másodosztályú bajnoki mérkőzést törölte, miután az összecsapást a koronavírus-járvány miatt biztonsági okokból elhalasztották.

(Borítókép: Fertőtlenítik a labdákat a Borussia Dortmund FC Schalke 04 előtti mérkőzésen 2020. május 16-án Fotó: Martin Meissner / Pool / Getty Images)

Rovatok