Index Vakbarát Hírportál

Norvégia is enyhít a járványügyi korlátozásokon

2021. április 13., kedd 20:41

Norvégia  enyhít a koronavírus-járvány miatt bevezetett egyes korlátozásokon, és lehetővé teszi a nagyobb létszámú találkozókat magánházakban és a különböző rendezvényeken, jelentette be kedden Erna Solberg miniszterelnök.

A nemzeti szintű enyhítés mindazonáltal nem vonatkozik azokra a területekre, ahol a fertőzöttségi arányok a legnagyobbak, így a fővárosi régióra sem,

– közölte Erna Solberg.

A kormányfő egy sajtótájékoztatón kijelentette, a fertőzöttségi mutatók általánosságban alacsonyak jelenleg, a kórházi kezelésre szorulók száma csökkent.

Bár Norvégiában a koronavírus-fertőzöttek és a fertőzéshez köthető halálesetek száma az egyik legkisebb Európában, a skandináv ország szigorúbb intézkedéseket vezetett be azután, hogy gyors emelkedésnek indult márciusban a kórházi kezelést igénylő koronavírus-fertőzöttek száma a vírus fertőzőbb variánsai miatt.

Az országban péntektől öten is összegyűlhetnek az otthonokban az eddigi kettő helyett, az éttermek pedig felszolgálhatnak alkoholt bizonyos feltételek mellett.

Erna Solberg a múlt héten ismertetett egy négylépcsős tervet a korlátozások enyhítésére, amiből hármat reményei szerint július végéig sikerül megvalósítani.

Rovatok