Index Vakbarát Hírportál

Ukrajna: 24 óra alatt csaknem félezer halott

2021. április 14., szerda 19:58

Ukrajnában 14 553 új fertőzöttet találtak egy nap leforgása alatt, közülük 612 gyerek és 426 medikus volt. A járvány kezdete óta már több mint 1 millió 887 ezer fertőzöttet diagnosztizáltak, közölte Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter. Jelenleg több mint 406 ezer aktív betegről tudnak. Kórházba, csupán kedden 5063 fertőzöttet, kellett szállítani, írta a karpathir.com.

A hét második napján a kór 467 halálos áldozatot követelt.

A járvány kezdete óta 38 ezer fertőzött nem tudta legyőzni a Covid-19 betegséget illetve szövődményeit. Gyógyultnak 24 óra alatt csaknem 12 ezer embert nyilvánítottak, számuk összességében meghaladja már az 1 millió 442 ezret. A legtöbb fertőzöttet Kijevben, Harkiv és Lemberg megyében regisztrálták. 

Az ukrán nemzeti tudományos akadémia szerint az országban április 7 és 13. Között elérte a harmadik hullám a csúcsát, a régiók felében egyre kevesebb a pozitív pcr-teszt, azaz fokozatosan csökken a covid fertőzöttek száma. Ugyanakkor még mindig sokan halnak meg naponta a járványban. A kutatók úgy vélik, várhatóan a következő héttől jobbra fordul a helyzet.

Előrejelzésük szerint a kórházi ápolásra szorulók száma két hét múlva esik vissza érzékelhetően, egyelőre még sok a súlyos beteg, számosan szorulnak oxigén támogatásra.

Rovatok