Index Vakbarát Hírportál

Szerbia:már 3 millió beoltott

2021. április 15., csütörtök 12:15

A csaknem 7 milliós Szerbiában eddig 3 millióan vették fel a koronavírus elleni védőoltás első dózisát, jelentette be Aleksandar Vučić államfő, amikor a Torlak Virológiai Intézetbe látogatott. Hozzáfűzte: 15 napon belül az újraoltottak száma eléri a 1,8 milliót.

A szerb elnök 10 ezer adag AstraZeneca koronavírus elleni védőoltást is átnyújtott a boszniai Szerb Köztársaságnak. Vučić hangsúlyozta, hogy az oltási folyamat felgyorsításán fáradoznak, a hónap végéig újabb koronavírus elleni védőoltásból álló szállítmányok érkeznek az országba, írta a Magyar Szó.

A szerb államfő a Torlak Virológiai Intézetről szólva elmondta, hogy számottevő összeget fektettek be az intézménybe, felszereléseket vásároltak az orosz és a kínai partnerekkel együttműködve. Tervben szerepel az intézmény épületének a felújítása is – közölte Vučić. 

A szerb elnök jelezte: az első, Szerbiában gyártott koronavírus elleni védőoltás június 5-e és 10-e között készülhet el az intézetben. Szerinte a Szerbiában gyártott oltóanyagok elegendőek lesznek az ország és a régió számára is.  

Rovatok