Index Vakbarát Hírportál

Az amerikai kormány 1,7 milliárd dollárt fordít a koronavírus-mutánsok elleni harcra

2021. április 16., péntek 21:57

A Biden-adminisztráció 1,7 milliárd dollárt, azaz nagyjából 512,5 milliárd forintnak megfelelő összeget fektet be a koronavírus mutánsainak megállításáért. A pénzt az 50 állam és az amerikai Járványkezelési és Megelőzési Központok között fogják elosztani. A befektetés része a z1,9 billió dolláros, ami átszámolva körülbelül 572,8 billió forint, Joe Biden-féle mentőcsomagnak. 

A Fehér Ház közzétett egy táblázatot is, melyben minden államhoz leírták, hogy mennyit kapnak a befektetésből. A legtöbbet Kalifornia kapja, 17 millió dollárt, őt követi Texas és Florida, 15 és 12 millió dollárral. 

A Fehér Ház közleménye szerint a befektetés segíteni fogja a variánsok megfigyelését, minél gyorsabb észlelését és terjedésének mérsékelését. 

Az eredeti SARS-CoV-2 koronavírus-variáns jelenleg csak az esetek feléért felelős az Egyesült Államokban. Az új és potenciálisan veszélyesebb mutációkat mutatják ki az esetek másik felében.

Február elején amerikai laboratóriumok nagyjából 8 ezer koronavírus-variánst szekvenáltak hetente. Azóta az adminisztráció közel 200 millió dollárt fektetett be a genomikai szekvenálás heti 29 000 mintára való növelésére.

Rovatok