Index Vakbarát Hírportál

Oltási maratont szerveznek, Temesvár akar lenni az első koronavírus nélküli város Romániában

2021. április 17., szombat 12:58

Példátlan közösségi összefogással győznék le a járványhelyzetet Temesváron, ahol április 23. és 25. között, a helyi vállalkozási központ épületében oltási maratont szerveznek – írja a Főtér

A portál cikke szerint a város sajátságos akcióval szeretné kivívni a koronavírus nélküli város címet kivívni,  A kezdeményezésben minden illetékes szerv lelkesen részt vesz, még a helyi vállalkozói központot is ingyenesen bocsátották a maraton szervezőinek rendelkezésére. Az esemény lebonyolítását az önkéntes egészségügyi dolgozók és az orvosi egyetem hallgatói vállalták magukra, akik elmondták, hogy tízezer Pfizer-vakcina áll rendelkezésre, ám az oltási kedv továbbra sem túl nagy.

A szervezők a Vállvetve Temesvárért akció keretében három napon át, éjjel-nappal fogadják az oltásra jelentkezőket. Azonban fontos tudni, hogy a maratonon lévő oltásokhoz is előzetes regisztrációra van szükséges. 

Temesvár polgármestere, Dominic Fritz is üdvözölte az oltási maratont, amivel a település lehet az első koronavírus nélküli város Romániában. Erre a nem létező címre Emil Boc, Kolozsvár polgármestere is bejelentkezett nemrég, annyi a különbség, hogy semmi konkrét tervvel nem állt elő ennek érdekében.

Rovatok