Index Vakbarát Hírportál

Palesztin tüntetők tűztek össze rendőrökkel Jeruzsálemben

2021. április 19., hétfő 06:34

Több száz palesztin tüntetővel tűzött össze az izraeli rendőrség vasárnap este Jeruzsálem óvárosának külterületén, a hatóságok könnygázgránátokat és vízágyút is bevetettek a tömeg feloszlatására – írta az MTI , hogy mit közölt a helyi média. A muzulmánok szent hónapja, a ramadán múlt héten kezdődött, azóta is mindennaposak az összetűzések. 

A palesztinok azon háborodtak fel, hogy a rendőrök idén elkordonozták az óváros damaszkuszi kapuja előtti részt. Normális esetben ott gyülekeznek, találkoznak a hívők. A rendőrök szerint a tömeg köveket dobált rájuk, végül a két tábor összecsapott: a rendőrök könnygázgránátokkal és vízágyúval oszlattak. Legalább három embert őrizetbe vették. 

A palesztin Vörös Félhold orvosi szolgálata szerint négy ember megsérült az összecsapásokban. Állapotukról nem közöltek részleteket. Az izraeli rendőrség arról is beszámolt, hogy a Tel-Aviv déli szélén fekvő Jaffában is voltak összecsapások az arab lakosokkal. A tájékoztatás szerint a tömeg kövekkel dobálta meg a rendőröket. Két rendőr könnyebben megsérült. Ezen a helyszínen a hatóságok ugyancsak három embert őrizetbe vettek.

Rovatok