Index Vakbarát Hírportál

Ön is beleszólhat Európa jövőjébe, mától működik az ezt lehetővé tevő portál

2021. április 19., hétfő 21:44

Elindult a futureu.europa.eu honlap, melynek célja, hogy az uniós állampolgárok megismerjék Európai Unió folyamatait, és azokat véleményezzék különböző rendezvényeken való részvétel  keretében – szúrta ki az Eurológus

A Konferencia Európa jövőjéről nevű projekt kezdeményezője az Európai Bizottság volt, a konferencia pedig nem egy eseményt, hanem egy éveken át tartó rendezvénysorozatot jelöl. 

Az online platform három tevékenységi lehetőséget kínál:

  1. rendezvényen való részvételt, 
  2. javaslatok, vélemények megosztását,
  3. rendezvényszervezést.

A konferencián tíz témakört adtak meg, egyebek közt az egészségügy, a migráció vagy éppen a digitális átállás témájában van lehetőség a fent említett három tevékenységen keresztül a tájékozódásra, a véleményformálásra és javaslattevésre. 

A kezdeményezést már a #TheFutureIsYours hashtaggel népszerűsítik a közösségi médiában, az európai állampolgárokat pedig arra ösztönzik, hogy a platformon való aktivitással járuljanak hozzá saját jövőjük alakításához. 

A konferencia hivatalos kezdete május 9-én, az Európa Napon lesz, de már lehet jelentkezni az addig megrendezésre kerülő, különböző témakörű online eseményekre. 

Rovatok