Index Vakbarát Hírportál

Trump: Nagyszerű számaim vannak, de nem mondok többet

2021. április 20., kedd 09:26 | aznap frissítve

Donald Trump amerikai elnök leszögezte: komolyan fontolgatja azt, hogy 2024-ben is elindul az amerikai elnökválasztáson – írja az Independent. A volt elnök nemrég egy interjúban úgy vélekedett, hogy már most sokkal többen támogatják őt, mint a tavaly novemberi elnökválasztáson. „Nagyszerű számaim vannak, senkinek sem voltak még ilyenek” – mondta támogatottságára utalva. 

Trump emellett azt is hangsúlyozta, hogy „több mint komoly” szándéka van a 2024-es elnökválasztáson való indulásra, de erről egyelőre nem szeretne többet mondani jogi okokból.  

A volt elnök arról is beszélt, hogy az utóbbi három hónapban leginkább azt hiányolta, hogy már nem segíthetett az embereken. 

Kegyetlen és szörnyű, de tudod mit? Imádtam csinálni, mert az embereken segítettem vele. És többet segítettem rajtuk, mint bármelyik másik elnök korábban

– mondta elnökségéről az interjúban. 

Az elnök legnagyobb sikereként azt a koronavírus-mentőcsomagot említette, amelyet még az ő elnöksége alatt kezdtek el kidolgozni, de már Joe Biden elnöksége alatt fogadtak el. Bidennel szemben egyébként kritikusan nyilatkozott amiatt, hogy szerinte helytelenül cselekszik a bevándorlás, a fegyverviselés és az adópolitika tekintetében. 

Az elnök emellett azt javasolta a republikánusoknak, hogy a 2022-es kongresszusi választásokon továbbra is a „Make America Great Again” szlogenje alatt fussanak, ha vissza akarják szerezni többségüket a törvényhozásban. „Ha győzni akarnak, és nagy aránnyal, akkor ezt kell tenniük” – vélekedett. 

Rovatok