Index Vakbarát Hírportál

Brazília már a jövő évi oltási kampányra készül

2021. április 21., szerda 06:32

Brazília tárgyalásokat folytat a Pfizer gyógyszeripari óriással további százmillió koronavírus elleni oltóanyag megvásárlásáról − közölte Fabio Faria tájékoztatási miniszter. A tárgyalások mintegy 20 nappal ezelőtt indultak, és a kormány igyekszik felgyorsítani a folyamatot.

Brazília egyike azoknak az országoknak, ahol a legsúlyosabb a járvány okozta helyzet. Ennek oka főképpen egy új, erősen fertőző vírusváltozat megjelenése, a vakcinák lassú és hiányos bevezetése, valamint a kórokozó terjedésének megfékezését segítő korlátozások egyenlőtlensége.

Jair Bolsonaro elnök kormányát már többször bírálták, amiért nem biztosította elég gyorsan a vakcinaellátást.

AMENNYIBEN MEGKÖTIK AZ ÚJ MEGÁLLAPODÁST A PFIZERREL, AKKOR 100 MILLIÓ ADAG OLTÁS ÉRKEZNE AZ ÉV VÉGÉTŐL, HOGY BIZTOSÍTSÁK A JÖVŐ ÉVI OLTÁSI KAMPÁNY ELLÁTÁSÁT.

Brazília már korábban is kötött egy üzletet 100 millió adag Pfizer-vakcinára, a megrendelés első szállítmánya a jövő héten érkezik meg. Április és június között 15,5 millió adag érkezik a latin-amerikai országba.

A Pfizer kedden közölte: a brazil egészségügyi hatóság engedélyezte, hogy a vakcinájukat akár két hétig mínusz 20 Celsius-fokon tárolják, ami megkönnyíti az ellátás megszervezését a trópusi országban.

Rovatok