Index Vakbarát Hírportál

Bő három hét múlva újra pöröghet a turizmus Görögországban

2021. április 21., szerda 20:08

Május 15-től megnyitják a turisták számára Görögországot. Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök azt mondta, ezt a kedvező járványügyi adatok teszik lehetővé, az oltások miatt ugyanis egyre kevesebb a koronavírusos beteg – írta az MTI. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a fertőzöttek száma továbbra is magas, és felszólította az embereket, hogy az április 30-án kezdődő görög ortodox húsvét idejére kerüljék az utazásokat.

Kiriákosz Micotákisz kiemelte, hogy a kormányzati elképzelések megvalósítása nagyban függ attól, hogy a járvány újra terjedni fog, vagy sem. A tervek szerint az éttermek május 3-tól, az iskolák pedig május 10-től nyithatnak – tette hozzá. Azt leszögezte, hogy biztonságos és korlátozásoktól mentes nyarat akar. 

A görög kormány áprilisban nagyszabású akciót indított, amelynek keretében ingyen osztottak ki a lakosoknak otthon elvégezhető koronavírus teszteket. Emellett fokozatosan megnyitották a főiskolákat és egyes szolgáltatásokat nyújtó üzleteket. Év eleje óta sürgetik az európai uniós vakcinaútlevél létrehozását. 

Rovatok