Index Vakbarát Hírportál

Kamerák előtt bukott le vagyonnyilatkozatával a szélsőjobbos képviselő

2021. április 22., csütörtök 13:36

A Digi24 kamerái előtt bukott le Ciprian Ciubuc, a szélsőjobboldali Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) képviselője.

A Főtér szemléje szerint politikus a vagyonnyilatkozatában igencsak szerény bevételi forrásokat közölt. Éves jövedelemként mindössze a két gyermeke után járó, 4440 lejes családi pótlékot, egy mezőgazdasági terület bérbe adásából származó 980 lejes bevételt, valamint egy 1500 lejes lottónyereményt jegyzett fel.

Aztán a riporter kérdésére jött a meglepő fordulat: amikor rákérdezett, hogy tényleg csak ennyi-e a jövedelme, a képviselő bevallotta, hogy nem. Csakhamar kiderült, hogy van két háza Moldova fővárosában, Chișinăuban, amelyeket kiadott, így lakbér formájában jövedelme is származik belőlük. Majd kibökte, hogy van egy cége is, amelyből osztalékot vett ki. Ez utóbbit állítása szerint azért nem tüntette fel a vagyonnyilatkozatában, mert még nem készült el az éves mérleg, és nem tudta, mennyi az összeg. A két házról pedig „nem tudta”, hogy fel kell tüntetni a dokumentumban.

És ha már így alakult, végezetül azt is megemlítette, hogy az ugyancsak több moldovai ingatlant tulajdonló édesapja is rendszeresen támogatja a családot bizonyos pénzösszegekkel.

Rovatok