Index Vakbarát Hírportál

Franciaországban megerősítik a rendőrséget a pénteki merénylet után

2021. április 25., vasárnap 11:26

Válságtanácskozást tartott szombaton a francia kormány, miután egy tunéziai férfi pénteken halálra késelt egy rendőrségi dolgozót a Párizshoz közeli Rambouillet városában. A hatóságok eddig négy embert kérdeztek ki, akik kapcsolatban álltak az elkövetővel – írta meg a France24

Az eset újra ráirányította a figyelmet a radikális iszlamizmushoz köthető veszélyekre, különös tekintettel az egy év múlva esedékes elnökválasztásra.

Az országos terrorizmusellenes ügyészség nyomozást indított az ügyben. A nyomozáshoz közel álló forrás elmondta, hogy az elkövető a támadás közben azt kiáltotta, hogy „Allah akbar” (Isten a leghatalmasabb).

Jean-François Ricard, a terrorizmusellenes ügyészség vezetője megerősítette, hogy a merénylő által tett megjegyzések alátámasztják a terrorista indítékot. Hozzátette: könnyen meglehet, hogy a támadás előre megtervezett volt.

Az egész országban megerősítik a rendőrségek védelmét – jelentette be Gerald Darmanin belügyminiszter.

A francia rendőrnőt munkahelyén, a helyi rendőrőrsön érte támadás 2021. április 23-án. A támadót meglőtték, őrizetbe vették, azonban később belehalt sérüléseibe.

Rovatok