Index Vakbarát Hírportál

Az AstraZeneca sajnálja, de áll a per elébe

2021. április 26., hétfő 22:17

Sajnálja az AstraZeneca, hogy az Európai Bizottság jogi lépéseket tesz a koronavírus elleni vakcina szállításával kapcsolatos nézeteltérései miatt – derül ki a gyógyszergyártó vállalat szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményéből.

Eszerint  „előrejelzésüknek megfelelően” április végéig közel 50 millió adag vakcinát szállítanak az európai országokba.  

Az AstraZeneca maradéktalanul eleget tett az Európai Bizottsággal kötött előzetes adásvételi szerződésnek, és határozottan fog védekezni a bíróságon. Úgy gondoljuk, hogy minden pereskedés érdemtelen, de üdvözöljük ezt a lehetőséget a vita mielőbbi megoldására.

– állítja a brit-svéd gyártó, hozzátéve,  nagyra értékeli a tagállamok politikai vezetőinek és egészségügyi szakembereinek a munkáját, amely lehetővé tette Európában az oltási kampány elindítását, és elkötelezett amellett, hogy azt „a lehető legnagyobb mértékben” segítsék. 

Sok munka vár ránk az EU-ban és másutt, továbbra is dolgozunk ennek a szörnyű világjárványnak a kezelésén és az oltási programok lebonyolításán. Az AstraZeneca fontos szerepet játszik ebben, és továbbra is az a szándékunk, hogy ezt tisztességesen és méltányosan, nyereség nélkül tegyük az EU-ban és az egész világon a világjárvány idején

 – védekezett a cég, hozzátéve, továbbra is bízik abban, hogy a lehető legtöbb ember beoltása érdekében konstruktívan együtt tudnak működni az Európai Bizottsággal. 

Éjjel-nappal dolgozó munkatársaink ezreit az a cél motiválja, hogy profit nélkül segíthessünk a világnak; továbbra is szilárdan elkötelezettek amellett, hogy oltóanyagunkat Európa és a világ minden tájára eljuttassuk  

 – zárul a közlemény.

Rovatok